Hvordan løser jeg en 12029-fejl?

Elementer, du har brug for

  • Windows-pc

  • internetforbindelse

Windows-fejl 12029 er en almindelig advarselsmeddelelse, der opstår, når du prøver at oprette forbindelse til et websted eller mens du bruger et Office-program. Advarslen virker så presserende, men alligevel fører en internetsøgning til reparation til modstridende råd, årsager og afhjælpning. Nogle sider bebrejder trojanske heste, malware og vira for fejl 12029, mens andre siger, at problemet ligger i korrupte registreringsdatabase filer. Disse grundårsager er bestemt mulige, men sandsynligheden er ret lav, og de bør derfor betragtes som sidste. Der er andre mere håndterbare løsninger til at prøve først, der ikke involverer download af tredjepartssoftware til at løse et problem, der måske ikke engang eksisterer.

Opret forbindelse til et andet websted ved hjælp af den samme browser eller det samme program, der forårsagede fejlen 12029. At få adgang til et andet websted ved hjælp af den samme software indikerer, at den anvendte webserver ikke var tilgængelig på det tidspunkt. Webservere går lejlighedsvis ned, når de overstiger et maksimalt antal samtidige forbindelser. Alt du kan gøre er at vente og prøve igen senere.

Åbn et kommandolinjevindue for at kontrollere, at der ikke er noget TCP / IP-adresse-problem. Klik på "Start" på skrivebordet, derefter "Kør". Skriv "cmd" i feltet. Skriv derefter "ipconfig / all", og der vises en liste over forbindelser. Kontroller i IP-adresse, DHCP og DNS-serveroverskrifter, at der er en adresse til hver enkelt, et nummer i følgende format: 123.456.7.8 eller en lignende variation. I så fald ligger problemet ikke hos IP-adressen, og du kan fortsætte til trin tre.

For at rette en manglende IP-adresse, DHCP eller DNS-server skal du dog skrive kommandolinjen "ipconfig / release" og derefter skrive "ipconfig / fornye" for nye adresser. Hvis dette stadig ikke tildeler nye adresser, skal du kontakte din internetudbyder.

Åbn et kommandolinjevindue for at kontrollere, at du ikke har et DNS-serverproblem. Klik på "Start", derefter "Kør", og skriv feltet "cmd". Skriv derefter "nslookup website.com", hvor website.com er det websted, du forsøgte at få adgang til, da 12029-fejladvarslen dukkede op. Ethvert resultat af en nslookup, der viser adresser i følgende format, er okay: 123.456.7.8 eller en lignende variation. Gå til trin fire.

Hvis der imidlertid ikke er nogen adresser, skal du skrive kommandolinjen "ipconfig / release" og derefter "ipconfig / fornye" for at opdatere adressen. Prøv nslookup igen, og hvis der stadig er et problem, skal du kontakte din internetudbyder.

Kontroller, at din firewall ikke blokerer forbindelsen til den webserver, som din applikation prøver at få adgang til. På skrivebordet skal du klikke på "Start" og derefter på "Kontrolpanel" og derefter klikke på "Windows Firewall." Vælg fanen Undtagelser, og gå ned på listen for at finde navnet på det program, du har brugt, der forårsagede Fejl 12029. Marker afkrydsningsfeltet for at tilføje programmet. Hvis dette stadig ikke løser problemet, skal du fortsætte til trin fem.

Kør en komplet virusscanning for at finde malware og et registreringsdatabasen oprydningsprogram for at rette eventuelle korrupte registreringsdatabase filer. Disse løsninger er den sidste forsvarslinje mod en fejl 12029-meddelelse. Som du måske nu er klar over, kan start med disse foranstaltninger stadig ende i fiasko uden først at have løst ovenstående problemer. Efter at have kørt en virusscanning og registreringsdatabaseoprydder skal du genstarte din maskine.