Sådan beregnes FLOPS

En computerprocessors hastighed kan udtrykkes i enheden FLOPS eller flydende punktoperationer pr. Sekund. En milliard FLOPS kaldes GFLOPS eller gigaFLOPS. En FLOPS-beregning er et mål for processorens antal-knusende kapacitet. LINPACK er en af ​​standard benchmarks til måling af processorhastighed ved hjælp af FLOPS.

En høj FLOPS-rating for en processor er vigtig i supercomputere, til videnskabelige applikationer og inden for robotteknologi, hvor et stort antal flydende punktoperationer skal udføres hurtigt.

Trin 1

Download et softwareprogram til analyse af kapaciteten hos din computers processor. SiSoftware Sandra og værktøjskassen The Lightspeed Matlab er nogle af de softwareprogrammer, der er tilgængelige på Internettet. Vælg et program, der præsenterer resultaterne i FLOPS eller GFLOPS.

Trin 2

Installer softwaren på din computer ved at følge installationsinstruktionerne fra sælgerens websted.

Trin 3

Kør indstillingen "Processoranalyse" i den software, du lige har installeret. Du finder dette i afsnittet "hardware" placeret i softwarens menuskærm.

Kontroller processorens ydelsesværdi i de viste resultater, når analysen er afsluttet. Resultaterne fortæller dig, om du har en høj eller lav FLOPS-vurdering.