Sådan tilsluttes højttalere til en bilstereo

Hjemmehøjttalere bruges let i en bil. De største forskelle mellem bilhøjttalere og hjemmetalere er højttalerimpedans og højttalerkonstruktionsmateriale. Hjemmehøjttalere har normalt en minimumhøjttalerimpedans på otte ohm, mens bilhøjttalere kan gå så lavt som en ohm. Bilhøjttalere er også bygget stærkere end hjemmehøjttalere. Dette skyldes, at bilhøjttalere støder på højere temperaturer, flere vibrationer og mere misbrug end hjemmehøjttalere. Tilslutning af hjemmehøjttalere til et bilsystem kræver kun et par ting.

Trin 1

Åbn bagagerummet, og frakobl et par højttalerkabler fra de eksisterende bilhøjttalere. Bemærk hvilken ledning der er positiv og negativ, når disse ledninger fjernes.

Trin 2

Se på hjemmehøjttaleren. Bemærk den type forbindelse, den har. Hvis hjemmehøjttaleren stadig har knyttet højttalerkabel til, skal du blot slutte den positive hjemhøjttalerkabel til den positive bilhøjttalerkabel. Tilslut derefter den negative hjemhøjttalerkabel til den negative bilhøjttalerkabel. Gentag denne proces for hver tilføjede hjemmehøjttaler. Hvis hjemmehøjttaleren har RCA-stik, skal du gå til trin 3.

Trin 3

Sæt et RCA-stik i hjemmehøjttaleren. Skær det andet RCA-stik fra RCA-kablet. Fjern 1/2 tomme af isolering fra de to ledninger, der kommer fra RCA-stikket. Tilslut den positive RCA-stikledning til den positive bilhøjttalerkabel. Tilslut derefter den negative RCA-stikledning til den negative bilhøjttalerkabel. Gentag denne proces for hver tilføjede hjemmehøjttaler.

Tænd for systemet, og lyt til lyden, der kommer ud af hver højttaler for at kontrollere, at alt fungerer.