Sådan konverteres Odb til Mdb

Den gratis Open Office-pakke kan være et glimrende alternativ til det dyre Microsoft Office-produkt. Open Office inkluderer en fuldt funktionel tekstbehandler, regnearkskaber og databaseprogram. Når du opretter en database i Open Office oBase-programmet, gemmes filen i ODB-format, ikke det MDB-format, som Microsoft Access genkender. Selvom der ikke er nogen direkte måde at konvertere en ODB-fil til MDB-format, kan du få jobbet gjort ved at konvertere og importere hver databasetabel.

Log på din computer og kør Open Office. Åbn din databasefil og Calc-programmet; som også er en del af Open Office-pakken.

Gå til tabellsektionen i Open Office-databaseprogrammet. Fremhæv tabellen, og træk den til det tomme Calc-regneark. Du vil se dataene fra din oBase-tabel vist i Calc-regnearket.

Klik på "File" i dit Calc-regnearksvindue. Vælg "Gem som", og klik på rullemenuen "Filer af typen". Vælg "CSV" som filtype. Dette konverterer dataene i din ODB-tabel til et kommasepareret værdiformat. CSV-filformatet er et universelt, som du kan importere til et antal forskellige programmer, herunder Microsoft Access.

Luk Calc og oBase-databaseprogrammet. Åbn Microsoft Access, og klik på "File".

Vælg "Hent eksterne data" og vælg "Tekstfiler" som filtype. Naviger til den mappe, der indeholder den CSV-fil, du eksporterede fra ODB-filen. Brug filimportguiden til at importere tabellen til Access.

Gentag den samme proces med dine resterende tabeller. Hvis din ODB-fil indeholder mere end en tabel, skal du eksportere hver til CSV og derefter importere den til Access. Åbn din nyoprettede database, og gennemgå indholdet af dine importerede tabeller.