Sådan formateres en CD-R-disk

CD-R-diskformatering udføres normalt, når disken bruges til datalagring, snarere end til oprettelse af en lyd-CD, der kan afspilles i musik-CD-afspillere. Den tid det tager at formatere en CD-R-disk afhænger udelukkende af diskens størrelse, cd-brænderens hastighed og størrelsen på de filer, der overføres til den. Formatering er en simpel proces, der ikke kræver meget teknisk aktivitet. Anvendelse af indstillinger og konfigurationer på disken er alt, hvad der skal gøres.

Indsæt en tom CD-R i din CD-ROM-harddisk.

Gå ud af AutoPlay-dialogvinduet, når det vises på din computerskærm, ved at klikke på "X" i øverste højre hjørne af dialogvinduet.

Klik på fanen "Start", der er placeret i nederste venstre hjørne af din computers proceslinje, og vælg derefter fanen "Computer" eller "Denne computer" i listeindstillingerne. Denne mappe har titlen "Computer" i Vista "og" Min computer "i tidligere operativsystemversioner, såsom Windows XP.

Højreklik på CD-R's fane til flytbar lagermappe, når vinduet Computer Explorer åbnes.

Vælg handlingen "Formatér" i rullemenuen med højreklik. Formatering begynder automatisk, og en estimator for forløbet tid vises i et dialogvindue, der viser den tid, det tager at formatere disken. Når processen er afsluttet, forsvinder dette vindue automatisk.

Advarsler

CD-R-disken, du prøver at formatere, skal være tom. Hvis cd'en ikke er tom, er formatering ikke tilgængelig. Afbryd ikke formateringsprocessen, når den er begyndt. Afbrydelse vil kun resultere i afslutning af processen. Som et resultat bliver du nødt til at starte forfra, og ingen af ​​formateringsforløbet gemmes. Fjern ikke disken, når den er formateret. Uanset hvilken handling du ønsker at tage for disken, skal den udføres, mens den er i computeren. Ellers er formateringsprocessen ugyldig.