Sådan får du en gratis kreditrapport fra Equifax

Elementer, du har brug for

  • Telefon- eller internetadgang

  • CPR-nummer

Fair Credit Reporting Act (FCRA) kræver, at Equifax giver hver forbruger en gratis kopi af sin kreditrapport hver 12. måned. Federal Trade Commission beskytter forbrugerne ved at håndhæve FCRA og andre love, der regulerer kredit, kreditvurderinger, kreditrapportering og kreditbedrageri. Oplysninger i din kreditrapport inkluderer dine nuværende og tidligere adresser, misligholdte betalinger, konkurser, uanset om du er blevet sagsøgt, domme mod dig og skatterettigheder. Din kreditrapport bruges af forsikringsselskaber, långivende institutioner, udlejere og arbejdsgivere til at afgøre, om de skal låne dig penge, forsikre din ejendom eller ansætte dig til et job. Det er vigtigt, at din kreditrapport indeholder nøjagtige oplysninger.

Ring (877) 322-8228 for at anmode om din gratis kreditrapport fra Equifax. Angiv anmodede identifikationsoplysninger, såsom dit personnummer, fødselsdato, stat og bopæl. Alternativt kan du downloade og udskrive anmodningsformularen og sende den udfyldte formular til Årlig kreditrapportanmodningsservice, P.O. Box 105281, Atlanta, Georgia 30348-5281.

Gå ind på Internettet, og naviger til annualcreditreport.com. Vælg din bopælsstat, og klik på "Anmod om rapport." Indtast dit navn, nuværende adresse, personnummer, fødselsdato og tidligere adresse, hvis du har boet i dit nuværende hjem mindre end to år. Indtast sikkerhedskodebokstaverne nederst på siden, og klik på "Næste".

Svar på sikkerhedsspørgsmålene, der vises på næste side. Giv oplysninger om kreditkort, du har haft tidligere, tidligere boliger eller et lån i dit navn. Klik på "Send" for at se eller udskrive din kreditrapport.

Tips

Anmod om din gratis kreditrapport hvert år på din fødselsdag eller på en anden dato, der er let for dig at huske. Du kan kun få en gratis rapport en gang hver 12. måned.

Kreditkonti forbliver på din rapport i syv år, og konkurs kan forblive på din kreditrapport i op til 10 år. Anmod om fjernelse af udløbne konti, der påvirker din kreditvurdering negativt.

Ubetalte skatterettigheder kan forblive på din kreditrapport på ubestemt tid, men fjernes syv år efter, at du har betalt skatten, og panteretten frigives.

Bestride unøjagtige oplysninger, og kræv, at de fjernes fra din konto.

Advarsler

Forsøg aldrig at få en kreditrapport, der tilhører en anden person til svigagtige formål.

Pas på falske tjenester på Internettet, der lover ubegrænset adgang til din kreditrapport mod et gebyr.