Sådan øges projektorlumen

Lumens måler lysstyrken på projektorer. Projektorer leveres med et tildelt niveau af lumen med den lyseste eller højeste lumen, hvor projektorerne er de dyreste. Når projektorpærerne bliver ældre, kan deres lysstyrke falde så meget som 80 procent - inden pærerne brænder ud. Selvom det ikke er muligt at øge lumen på en projektor ud over dens nominelle lysstyrke, kan du reducere antallet af lumen, der går tabt ved pærealderen.

Udskiftning af en dæmperpære

Trin 1

Sluk og tag stikket ud af projektoren, og placer den på en ren, jævn overflade. Lad lampen køle af.

Trin 2

Få adgang til projektorlampen, der findes inde i projektorhuset. Din projektormanual kan hjælpe dig med at finde den nøjagtige placering.

Trin 3

Fjern pæren fra lampen. Nogle projektorpærer klikker simpelthen på plads, mens andre skal skrues ud for fjernelse.

Klik eller skru den nye pære på plads. Hvis du fjernede projektorhuset, skal du støve det indvendige af projektoren med en klud eller trykluft, inden du sætter dækslet på igen.

Forebyggelse af faldende lumen

Trin 1

Undgå overophedning af projektoren ved at garantere, at den får nok ventilation. Projektorens indsugnings- og udstødningsventiler skal holdes rene for at forhindre overophedning.

Trin 2

Undgå stød på projektoren. Disse stød, uanset hvor små de måtte virke, forårsager små ændringer i pærerne, der kan sænke antallet af lumen, de producerer.

Rengør projektorens støvfiltre hver tredje måned for at tillade luftcirkulation og forhindre overophedning, hvilket forårsager stress på pæren.