Reparer diskrettigheder fra kommandolinjen i Mac OS X

I nogle situationer skal du muligvis reparere Mac-diskrettigheder, men du kan ikke få adgang til Diskværktøj-appen, måske på grund af fjernstyring eller på grund af et problem med noget i OS X. Heldigvis er der en anden metode, du kan bruge til at reparere diskrettigheder i Mac OS X, tilgængelig via kommandolinjen.

For at være klar vil dette starte den nøjagtige samme reparationsdisk tilladelsesfunktionalitet, der ses i OS X Disk Utility-app via Terminal. Start Terminal.app, og skriv derefter følgende kommando:


diskutil repairPermissions /

Du vil måske gerne prefiks diskutil med sudo, som sådan:

sudo diskutil repairPermissions /

Dette vil reparere diskrettighederne på din Macs hoveddrev, bestemt som rodvolumen /

Som du måske har gættet, kan du også køre disktilladelsens reparation på en anden disk ved at angive den anden lydstyrke i stedet for / på kommandolinjen.

Uanset måldisken, når kommandoen er udført, vil du se en besked som:

Started verify/repair permissions on disk0s2 Mac HD

Tiden, det tager at reparere diskrettighederne, afhænger af forskellige faktorer, men kommandoen opdateres, da tilladelser repareres og slutter sig selv, når diskutil er færdig. Denne proces kan tage lidt tid, så vær forberedt på det og få tålmodighed. Separat kan du også reparere brugerkonto tilladelser, hvilket kræver en anden proces startet ved opstarten af ​​OS X.

Hvis du har bekræftet diskrettigheder, og du finder en masse problemer, kan du måske krydse dem med denne liste fra Apple for fejl, som du sikkert kan ignorere.