Typer af diasprojektorer

Da projektorer var populære, kunne en varm sommernat måske finde familien uden for at projicere deres feriebilleder på garagedøren, så alle naboerne kunne se. Det er blevet sagt, at det også var en fantastisk måde at få besøgende til at forlade at trække feriebillederne ud. Diasprojektorer var en favorit i hjemmet, før digital teknologi frigav en bølge af billige video- og digitale kameraer. Kodak har afbrudt de fleste af deres projektorer, men dele kan stadig købes til reparation og vedligeholdelse af din enhed.

Typer

Fire af de grundlæggende typer projektorer, der er anført på slideprojector.kodak.com, er karrusellen, ektagraphic, audioviewer og ektapro.

Karrusel-glidebakken accepterede en række forskellige glidemonteringstyper - glas, metal, pap, plast - så længe dimensionerne ikke er større end 2 x 2 tommer. Standardbakken, der blev købt med denne enhed, indeholdt 80 dias. Denne type projektor blev ofte brugt i hjemmet til at se feriefotos eller i klasseværelser til instruktionsformål.

Ektagraphic lignede en karrusel med et lysere output.

Audioviewer er et ektagraphic, der har lydfunktioner, der blev optaget på lydbånd. Lydene kunne synkroniseres med diasændringerne. Dette blev brugt mere af undervisere og professionelle oplægtere.

Ektapro tilføjede en mikroprocessor til præcisionsdrift. En fjernbetjening blev brugt til at få adgang til ethvert tilfældigt lysbillede og var udstyret med to lamper. Det kunne også være forbundet til en computer til programmering.

Ikke angivet på Kodak-webstedet er projektorer til lanterne. Disse blev brugt oftere i teatre og auditorier. Diasstørrelse for denne enhed var 3,5 x 4 tommer. Den brugte en 750 watt lampe og blev afkølet af en blæser.

Lumens

En lysbilledprojektors lys måles i lumen. Et lumen er et mål for lysstyrke, som en lyskilde udsender. En 100 watt pære genererer omkring 1200 lumen. Karusellumenet er 1000, ektagraphic 1300, audioviseren 1300 og ektapro 1300. Et lumen på 500 er godt i et mørkt rum, 1000 i normal belysning og 2000, hvor et rum er oplyst med dagslys.

Historie

De første Kodak-diasprojektorer blev produceret i 1937 og fik tyngdekraften en glide ad gangen. De første lige bakker og timere blev introduceret i 1958. Autofokus var først en funktion i 1969, og computerkompatible enheder var først tilgængelige i 1992.

Komme videre

Du har muligvis arbejdet med programmer som Microsoft Powerpoint og bemærket lighed eller progression af diasideen. Denne software bruges i præsentationer i virksomheder, kirker og klasseværelser til at samle en række sider eller dias i et ordnet array for at gøre et punkt. Hver side eller billede viser en ad gangen som en diasprojektor, men kan forbedres i høj grad til at falme i linje for linje eller objekt for objekt, afspille musik eller video eller mange andre ekstraudstyr. Det er stadig et dias. Faktisk kaldes det et diasshow i programmet. Som et sidste søm i kisten på diasprojektoren kan du endda scanne dine gamle dias ind på din computer og placere dem i en Powerpoint-præsentation.

Overvejelser

Da efterspørgslen efter disse produkter falder, vil omkostningerne ved produktion og køb af dele stige, og de bliver sværere at finde. Du kan stadig finde flere leverandører online, der kan hjælpe med dele og service af din enhed. Slideprojector.kodak.com indeholder også en liste over værksteder og detailhandlere, der er tilgængelige over hele landet.