Kan du ikke klikke med trackpad eller mus i Mac OS? Her er Fix!

Da de fleste af vores computeraktiviteter kræver brug af et klik med museklik eller trackpad, er det forståeligt nok irriterende, hvis du pludselig ikke kan klikke på noget på en Mac. Typisk er det manglende klik at opstå pludselig, hvor musen stadig bevæger sig rundt på skærmen, men brugeren kan ikke klikke, og når et klik på pegefeltet eller musen trykkes, bliver der ikke registreret noget. Nogle gange kommer det op efter at en computer er blevet flyttet fysisk, nogle software er installeret, eller Mac'en er genstartet, og det er normalt et nemt problem at løse i Mac OS, mens det ikke er muligt at klikke.


Før noget andet skal du først og fremmest kontrollere hardwareen til indlysende problemer. Normalt er der ikke noget mekanisk svigt, men i nogle tilfælde kan et MacBook-bølgende batteri skubbe op mod styreflademekanismen og forhindre at klikke. Desuden kan en beskadiget mus eller trackpad også nægte at registrere et klik, især hvis en Mac havde vandkontakt, der sivede ind i sporingsområdet, eller hvis en mus tog et dykke ind i en swimmingpool.

Tjek en ekstern Bluetooth-mus eller sporbaner

Hvis du bruger en separat Bluetooth-mus eller trackpad, som f.eks. En Apple Magic Mouse eller Magic Trackpad, er det muligt, at enheden er tændt, og der er noget, der trykker ned på enhedens klikflade, hvorved en anden mus eller sporingsflade ikke kan klikke . Dette er overraskende almindeligt, især for Mac-brugere, der bruger flere sporingsenheder eller til MacBook-brugere, som bærer og bruger en separat ekstern Bluetooth-mus, og som bærer computeren rundt i en rygsæk eller bærbar computer, hvor musen eller styrefladen måske er blevet aktiveret og er presset imod noget andet i toten og derved forårsager et afslag på Mac OS X til at registrere og anerkende andre klik.

En nem måde at finde ud af om dette er årsagen er at midlertidigt deaktivere Bluetooth. Hvis pludselig musen eller trackpad-kliket begynder at virke igen, har du fundet dit problem.

Gå ikke over dette, jeg ved, det lyder dumt, men det er en almindelig årsag til, at museklikket ikke virker. Jeg havde bare det sket for mig selv, så rabat ikke dette.

Genstart, Luk låget

Hvis klikfejlen forekommer på en MacBook, MacBook Air eller MacBook Pro, genstarter du ofte og sætter Mac'en i dvale og derefter vækker den igen efter et par minutter synes at løse problemet:

  1. Genstart Mac som normalt fra Apple-menuen
  2. Når Mac'en er startet op igen, og hvis musen stadig ikke klikker, skal du lukke låget og sætte MacBook i seng i ca. to minutter
  3. Åbn MacBook-låget og brug computeren som normalt, musen / styrefladen skal klikke som normalt igen

Ganske vist er det en quirky løsning, men det virker for at løse uforklarlige musfejl i moderne versioner af MacOS og Mac OS X på MacBook-linjen.

Andre fejlfindingstips

  • Hvis MacBook er ny nok til at få haptisk feedback med en Force Click-overflade, kan nogle gange deaktivere Force Click på styrefladen løse manglende registrering af klik
  • Sletning af mus og trackpad-præferencefiler til fejlfinding af usædvanlig adfærd er særlig effektiv, hvis problemet startede efter en systemopdatering eller installation af software
  • Nulstil Mac SMC-controlleren, som kræver en genstart
  • Nulstil NVRAM / PRAM på Mac, som også kræver en genstart, men er adskilt fra SMC-processen
  • Kontroller hardwarefejl, som et bulende batteri, som kræver udskiftning, eller for buler eller skader, der indikerer en dråbe, der er opstået, og det kan have forårsaget et fysisk hardwareproblem. Denne type hardware-situationer serviceres typisk af autoriserede Apple eller Apple autoriserede reparationscentre

Ingen løsning? Prøv Tap Tapning!

En anden løsning, hvis alt andet fejler, er at aktivere Tap til Klik på pegefeltet, som giver dig mulighed for blot at trykke en finger frem for at trykke på for at starte et klik, en funktion, der findes på Mac'en og er populær blandt Windows bærbare computere. Nogle mennesker kan godt lide denne funktion, alligevel, og det er en nem løsning til trackpad- og Magic Mouse-brugere.

Har du oplevet dette problem, hvor din Mac pludselig ikke kan klikke? Hvis det er tilfældet, afhjælper tipsene ovenfor det også for dig? Lad os vide din oplevelse i kommentarerne!