XML til PDF-konvertering

Når du arbejder på Internettet, uanset om du er blogforfatter, webdesigner eller endda programmør, kommer tiden til sidst, hvor du bliver nødt til at konvertere dine XML-filer til PDF-filer for at gøre dem lettere og mere kompatible at sende, se og brug hvor som helst og i ethvert program. Filkonverteringer er enkle at gøre, så længe du har de rette værktøjer til at konvertere dem fra deres oprindelige format til det nødvendige PDF-format.

XML-fakta

XML, Extensible Markup Language, bruges til at føre information og anbefales af W3C (World Wide Web Consortium). Det fokuserer kun på, hvad dataene er, og hvordan de er struktureret og faktisk ikke gør noget. XML-sproget består af sæt "foruddefinerede tags" eller en type kode, der bruger symbolerne "<," ">," og "/" med et eller to ord mellem symbolerne for at udgøre mere komplekse "tags".

En webprogrammerer definerer et softwareprogram og giver det et sæt instruktioner ved hjælp af et specifikt sæt "XML-tags." En webdesigner, der bruger softwaren, ved, hvilke tags programmøren har brugt, og designer derefter applikationer, websider eller andre programmer ved hjælp af almindelig tekstinformation, integreret med “tags”, så softwaren kan læse dem. Ofte er softwaren en webbrowser, såsom Firefox eller Internet Explorer eller en anden webbrowser.

PDF-fakta

PDF, som står for Portable Document File, oprindeligt designet af Adobe Corporation, er en filtype, der er formateret til at være let at læse på Internettet. Et program i PDF-format “læser” dem derefter. Oftest er læseren Adobes Reader-program eller et gratis plug-in til webbrowsere, der gør det muligt for browsere at læse PDF-filerne. Der er andre gratis programmer, såsom Foxit 3.0, der også kan læse dem til visning af PDF-filer offline.

En PDF er den mest anvendte fil på Internettet, fordi de er et "platformoverskridende" dokumentformat. Dette betyder, at de kan ses i en række forskellige programmer og er kompatible med mange andre.

XML til PDF-konvertering

PDF Creator, et gratis PDF-konverteringsprogram designet af PDF Forge, tager ethvert filformat, der kan ses på en webside, og konverterer det til PDF-format, inklusive XML-filer. Da XML kan læses, når den åbnes i en webbrowser, omdanner PDF Creator websiden til en PDF-fil. PDF Creator omdanner webbrowseren til gengivelsesmaskinen til konvertering ved hjælp af den som en "printer" af PDF-filer.

Download programmet fra SourceForge.net, og gem det på skrivebordet, og dobbeltklik på ikonet for at køre installationsguiden ved at følge anvisningerne og installere programmet. Dette vil installere en værktøjslinje i alle browsere, et ikon i proceslinjen og menuerne "Start" og "Alle programmer". Når installationen er afsluttet, skal du åbne XML-filen i webbrowseren og klikke på ikonet på PDF-værktøjslinjen, der ligner Adobe PDF-symbolet. En dialogboks med fem indstillinger åbnes med et område til at skrive navnet på filen. Indtast navnet, og klik derefter på knappen "Valgmuligheder" for at indstille brugerpræferencer inden første brug, og når som helst du har brug for at ændre standardindstillingerne.

Brug “Vent-indsamling” til at konvertere mere end én fil ad gangen til PDF, knappen “Gem” for at gemme en kopi af filen, muligheden “E-mail” for at vedhæfte filen til din e-mail og knappen ”Annuller” til annuller konverteringen, hvis du vælger. Klik på knappen for den bedste mulighed for dig. PDF Creator åbner derefter statusfeltet "Udskrivning", ligesom en almindelig printer. Den konverterer derefter filen og gemmer den til det sted, du har angivet. Derefter åbnes en kopi af PDF'en, som du kan se, eller du kan også finde filen, hvor du gemte den, og dobbeltklikke på ikonet for at åbne den i den PDF-fremviser, du vælger. Du er nu færdig.