Sådan krypteres et eksternt drev i Mac OS X hurtigt

Det er nu lettere end nogensinde at hurtigt kryptere eksterne diske og harddiske fra Mac OS X, uanset om de er USB-drev, Firewire eller endda SD-kort. Mens du stadig kan bruge den traditionelle rute til at kryptere diske via Disk Utility, fra moderne versioner af OS X, bliver processen strømlinet direkte til Finder og desktop.


Husk, at et krypteret drevvolumen ikke kan læses uden adgangskoden, der er indstillet på krypteringstidspunktet. Med andre ord, glem ikke det kodeord, du har angivet, eller filerne bliver utilgængelige på det krypterede volumen.

Kryptering af et eksternt drev fra Mac OS X

Når du er klar til at kryptere drevet og beskytte det med en adgangskode, er her alt hvad du skal gøre:

  1. Slut et eksternt drev til Mac'en
  2. Højreklik på det eksterne drevnavn i Finder og vælg "Encrypt DiskName ..."
  3. Indstil og bekræft et kodeord, og angiv derefter et rimeligt kodeord, efterfulgt af at klikke på knappen "Krypter" - glem ikke dette, eller du vil miste adgang til dataene!
  4. Vent, mens krypteringen finder sted

For at få hjælp til at generere stærke adgangskoder, klikker du på ikonet med lille nøgle til at opkalde værktøj til kodeordstyrke og generator.

Krypteringsprocessen kan være meget hurtig til mindre drev som USB-nøgler og SD-kort, men det kan tage et stykke tid for store eksterne harddiske, der bruges til sikkerhedskopiering eller personlige data. Vær forberedt på at vente lidt for noget større end et par GB i størrelse, da den generelle kryptering til GB-tidsprocent synes at være ca. 1 GB pr. Minut.

Når drevet er færdig krypteret og afbrydes, kræves der adgangskode, før dataene kan hentes fra Mac. For at opretholde adgangskodebeskyttelsen skal du fjerne markeringen for at gemme adgangskoden til nøgleringstasten, når du bliver spurgt.

Den kontekstuelle menu tilgang gør denne proces meget hurtig og nem, lad os bare håbe, at en fremtidig version af OS X giver tilsvarende kryptering og adgangskodebeskyttelse direkte for lokale filer og mapper også. Indtil da kan du fortsætte med at kodeordbeskytte individuelle mapper og data med Diskbilleder for at opnå det.