Sådan gendannes proceslinjen på Windows XP

Proceslinjen i Microsoft Windows XP, som er placeret som standard nederst på skærmen, er en bjælke på skrivebordet, der viser "Start" -knappen, huser systembakken og organiserer de vinduer, du har åbnet. Når du bruger din computer, åbner, lukker og flytter vinduer, kan du utilsigtet trække proceslinjen til en anden del af skærmen. Proceslinjen forsvinder muligvis også helt, hvis dine computerindstillinger er sådan, at de tillader brugere at "skjule" proceslinjen. For at gendanne proceslinjen og forhindre, at den forsvinder eller bevæger sig, skal du få adgang til og ændre proceslinjens indstillinger.

Trin 1

Åbn dialogboksen "Egenskaber på proceslinjen og startmenuen". Højreklik på "Start" -knappen, og vælg "Egenskaber" i pop op-menuen, der vises. Dette indlæser en dialogboks, der giver dig mulighed for at se og ændre indstillingerne for Start-menuen og proceslinjen.

Trin 2

Vælg "Lås proceslinjen." Klik på fanen "Proceslinje" for at få vist og ændre indstillingerne for proceslinjen. Fanen Opgavelinje er opdelt i to sektioner: "Aktivitetslinjens udseende" og "Meddelelsesområde." Afsnittet "Aktivitetslinjens udseende" indeholder fem muligheder i afkrydsningsfelter til at ændre, hvordan du ser proceslinjen. Klik på afkrydsningsfeltet "Lås proceslinjen". Dette holder proceslinjen på plads og forhindrer dig i at bevidst eller utilsigtet trække eller flytte proceslinjen til andre områder af skærmen.

Trin 3

Fjern markeringen af ​​"Skjul proceslinjen automatisk." Hvis du har valgt dette afkrydsningsfelt, forsvinder proceslinjen, mens du arbejder. Det vises kun igen, når du flytter musemarkøren over det område, hvor proceslinjen ellers ville være. For at forhindre, at proceslinjen forsvinder, når markøren er i andre områder af skærmen, skal du fjerne markeringen i dette felt.

Trin 4

Vælg "Hold proceslinjen oven på andre vinduer." Hvis du markerer dette afkrydsningsfelt, vises proceslinjen permanent på din computerskærm. Alle vinduer, du åbner, vises bag proceslinjen, selvom du prøver at klikke og trække et vindue over proceslinjen. Hvis du markerer dette afkrydsningsfelt, holdes proceslinjen altid tilgængelig, især når du har åbnet flere vinduer.

Anvend indstillingerne. Hvis du foretager de ændringer, der er beskrevet i trin 2 til 4, gendannes proceslinjen, hvis du ikke kan finde den og forhindrer dig i at miste styr på proceslinjen i fremtiden. Når du har foretaget disse ændringer, skal du klikke på knappen "Anvend". Dette gemmer de ændringer, du har foretaget på proceslinjen.